IVPA Belgium

De geschiedenis

In 2014, onder impuls van 4 dierenartsen, Raf Herbots, Ruben Lanckriet, Pascal Lanneau en Piet Blancke werden stappen ondernomen om een Feitelijke Vereniging op te richten bestaande uit dierenartsen met een bijzondere interesse in de reisduiven.

Toendertijd was dit vooral om over 2 belangrijke zaken meer duidelijkheid te krijgen, enerzijds de plaats van de (reis)duif in de voedselketen, wat belangrijk was voor het legaal te kunnen toedienen van medicijnen, en anderzijds de gewijzigde dopingreglementering.

Mede door tussenkomst van de FV is er in 2015 een omzendbrief gekomen met betrekking tot het in de voedselketen brengen van duiven.  

Door de verschillende contacten internationaal en onder impuls van prof. Piotr Sczeleszuk van de universiteit van Warsaw, Poland, werd in 2019 het IVPA opgericht. Deze organisatie verenigt wereldwijd alle dierenartsen die een bijzondere interesse in de reisduiven hebben.

Ondertussen is de FV een onderdeel geworden van IVPA als IVPA Belgium, wat ons nog sterker maakt om kennis uit te wisselen.

voeg een nieuwe pagina toe.